U21-EM i fotboll

Europamästerskapet i fotboll U21 avgörs under juni månad. Det är totalt 3 st grupper med vardera 4 lag i gruppen. Alla gruppettor går direkt till semifinal och även den bästa tvåan. Mästerskapet spelas i Polen, som tillsammans med Sverige, England och Slovakien bildar grupp A. Sverige mötte England i första matchen och hade ett ypperligt läge att avgöra från straffpunkten i slutminuterna, men lyckades inte förvalta straffen och matchen slutade 0-0. Man ledde även mot Polen med 2-1 fram till sista matchminut, där man orsakade en straff. Polackerna förvaltade straffen på bästa möjliga sätt och matchen slutade 2-2. För att Sverige ska ha möjlighet att vinna gruppen måste Polen besegra England samtidigt som Sverige vinner mot Slovakien i sista gruppspelsmatchen.

I grupp B spelar Portugal, Spanien, Serbien och Makedonien. Spanien är redan klara för semifinal efter vinster mot Portugal och Makedonien. Tyskland, Tjeckien, Danmark och Italien bildar tillsammans grupp C. Tyskarna kan vid vinst ikväll mot Danmark också säkra förstaplatsen och därmed semifinal.