Sommaren 2016, en bettingsommar

Sommaren 2016 är verkligen vad man kan kalla en sportsommar. Inte nog med att de återkommande mästerskapen som Wimbledon och Tour de France avgörs, i år är det även europamästerskap i fotboll, Copa America och sommar-OS.

Tycker du om att lägga ett eller två bett när du tittar på sport? Ett helt smörgåsbord av olika sporter ligger framför dig och oavsett din sommarfavoritsport kommer du garanterat att kunna följa den i sommar. På sidor som bet365 kan du ta del av alla de senaste sportnyheterna och samtidigt få bättre information om hur du ska betta.

Det är mycket som händer i sportvärlden och löpsedlarna är sprängfyllda av resultat, framtidsförhoppningar och besvikelser. För att kunna ta ett bra betting-beslut är det viktigt att man är uppdaterad om laget/spelaren man tror vinner. Hur har det sett ut under säsongen,finns det något som tyder på försämring och hur bra är motståndaren?

Sommarens höjdpunkter och vad händer just nu

När det kommer till fotbolls-EM är spänning just nu olidlig. Spanien har åkt ut – trots att de såg ut att kunna vinna mästerskapet – och Island verkar kunna utmana de båda kvarvarande favoriterna Tyskland och Frankrike. Söndagen den 3:e juli möts Island och Frankrike i kvartsfinal, och vad som för några veckor sedan hade setts som en skrattretande match har nu förvandlats till en rysare.

Just nu pågår Wimbledon i ett regnigt London och Novak Djokovic går in hårt för att ta ytterligare ett guld. Den makalösa serbens senaste matchvinst var den 30:e raka segern i en Grand Slam-turnering. På damsidan kan vi med spänning följa Sverigeettan Johanna Larsson. Hon står inför ett tufft motstånd med en kommande match mot förra årets finalspelare Ekaterina Makarova.

I skrivande stund är det 36 dagar kvar tills OS i Rio börjar och uppladdningen är i full gång. Den svenska stjärncyklisten Emma Johansson satsar på guld i vad som blir hennes sista OS. En annan svenska som också går mot sitt sista OS är Therese Alshammar. Det blir simmerskans sjätte OS och hon hoppas kunna utmana på sin favoritdistans 50 meter frisim.

Os

(Nedräkningen till OS börjar gå mot sitt slut. Bilden är hämtad härifrån.)

5 tips till dig som bettar

  • Se till att du förstår spelsajtens villkor och regler. Ju bättre koll du har på spelsajten desto större chans är det att du inte stöter på förhinder.
  • Ibland förlorar man, det är så livet är. Istället för att tjura och bli arg på allt och alla runt omkring dig: acceptera förlusten. Tänk på att du hade kul när du satsade bettet och följde matchen (eller vad det nu är du har bettat på) och gå vidare.
  • Försök aldrig vinna tillbaka dina pengar. När vi är arga eller upprörda är vårt omdöme inte lika bra och det är mer sannolikt att vi gör dåliga val.
  • Sätt upp en betting-/spelbudget för varje vecka. På så sätt har du alltid kontroll över vad som kommer in och vad som går ut.
  • Variera dig! Även om du fortfarande bettar på samma sport så kan du göra det på olika sätt.