BJ for the people, all night Long!

En helt vanlig AW med arbetskamraterna på det ”riktiga” jobbet ser ut som följer:

Mat/Öl/Diskussioner →Öl/Ännu mer diskussioner→Öl/BlackJack

Vare sig vad vi åt, drack eller pratade om tror jag inte det är någon som är speciellt intresserad av, för det är helt ointressant! Vad som dock kan vara något mer läsvärt är hur man egentligen spelar BlackJack. Å ja, där… framgick det att detta blogginlägg kommer att handla om Black Jack och inget annat 😀

Regler för blackjack för er som ej känner till spelformen kan läsas i länken nedan:

http://sv.wikipedia.org/wiki/Black_Jack#Svenska_regler

Det som inte framgår i dessa regler och som väldigt många inte tänker på är att spelet egentligen, iallafall enligt min högst personliga åsikt, går ut på att dealern ska bli tjock. Vilket i sin tur betyder att ALLA (utom den förbannade dealern givetvis) vinner. Därför har den som sitter sist, precis innan dealern alltså, en EXTREMT viktig roll för hur det skall gå för spelarna runt bordet under kvällen. Det gäller helt enkelt för den som sitter sist att ”läsa” spelet. Hur gör man då detta? Se till att följa med i spelet, blackjack spelas med 4 kortlekar vilket innebär att det finns 208 kort i spel. Av dessa 208 kort är 80 kort ”värda” 10 eller 11/1 och det är dessa kort man ska ha någorlunda koll på som sista spelare. Givetvis går det ju inte att 100% veta vilka kort som kommer men sannolikheten ökar att dealern ska få ett kort över 9 om ex de femton korten innan har varit under 9. Har man en spelare som tänker på detta sätt och offrar sig för att dealern ska bli tjock, brukar bordet få en schysst spelkväll. God sed runt bordet är då att ”dricksa” spelaren som tagit smällen… Bara så att ni vet …

 

Allt för denna gången, vet inte om någon blev klokare, men kan ju hoppas!

Ha det gött!